• Eigen recept

Rijst met rozijnen

  • Portugees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen


  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Rozijnen, naar smaak
  • 2 kopjes rijst (basmati)
  • 4 kopjes water


Lekkere andere manier van de standaard rijst.
Makkelijk en lekker!

Bereidingswijze

Verwarm de olie, knoflook, ui en rozijnen totdat de ui glanst.
Doe dan de rijst erbij en blijf roeren totdat de rijst bijna wit is.
Voeg dan wat zout en het water (voorzichtig, want olie is heet!) toe.
Doe een deksel op de pan en na ongeveer 12 minuten is het klaar. In ieder geval als er bovenin kleine gaatjes komen

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deargonaut


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies