Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rijst met rozijnen

  • Portugees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen


  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Rozijnen, naar smaak
  • 2 kopjes rijst (basmati)
  • 4 kopjes water



Lekkere andere manier van de standaard rijst.
Makkelijk en lekker!

Bereidingswijze

Verwarm de olie, knoflook, ui en rozijnen totdat de ui glanst.
Doe dan de rijst erbij en blijf roeren totdat de rijst bijna wit is.
Voeg dan wat zout en het water (voorzichtig, want olie is heet!) toe.
Doe een deksel op de pan en na ongeveer 12 minuten is het klaar. In ieder geval als er bovenin kleine gaatjes komen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deargonaut
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top