Hongaarse walnoottaart

  • Hongaars
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

GEKARAMELISEERDE WALNOTEN:
* 30 ml water,
* 30 g poedersuiker,
* 100 g halve walnoten,
* 10 g boter.
DE TAARTBODEM:
* 5 scharreleieren,
* 300 g witte basterdsuiker,
* 100 ml water,
* 150 g fijngemalen walnoten,
* 250 g bloem,
* 1 zakje bakpoeder,
* wat boter voor de springvorm.
DE CREME:
* 250 g boter,
* 200 g poedersuiker,
* 250 g gemalen walnoten,
* scheutje rum.

HULPMIDDELEN

Springvorm 28cm doorsnee - garde of mixer - zeef - grote kom - grote vetvrije kom - bakpapier - groot scherp mes - oven.


Zoete taart die vraagt om een wandeling na het eten ervan.

Voorbereiding

Maak eerst de gekarameliseerde walnoten:
Meng de suiker met het water in een grote pan en verhit tot de suiker is opgelost.
Voeg nu de walnoten toe en roer net zo lang, op een hoog vuur, tot de suiker droog is.
Zet het vuur laag en wacht onder constant roeren, tot de suiker weer begint te smelten.
Voeg nu de boter toe en roer net zo lang tot de walnoten beginnen te karameliseren en mooi bruin worden.
Leg ze op een met bakpapier beklede plaat en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet de springvorm in met wat boter en bekleed hem met bakpapier, ook de randen.

Bereidingswijze

Splits de eieren (bewaar de eiwitten)en meng de eierdooiers met het water en de suiker, klop ze schuimig met de mixer of de garde.
Zeef er de bloem en het bakpoeder boven, voeg de gemalen walnoten toe en meng alles goed.
Klop de eiwitten zeer stijf in de vetvrije kom en schep ze door het deeg.
Doe het deeg over in de springvorm en bak de bodem gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat even rusten in de vorm en stort vervolgens op een rooster,
Verwijder voorzichtig het bakpapier en laat helemaal afkoelen.
Snij met een groot scherp mes de bovenkant helemaal glad en leg de bodem met de snijkant naar beneden op een groot bord.
Halveer de bodem horizontaal met een groot scherp mes.
Klop voor de creme de boter met de poedersuiker en voeg beetje bij beetje de gemalen walnoten toe, breng eventueel op smaak met een scheutje rum.
Bestrijk 1 bodemhelft met een lekkere laag van de creme en leg de andere helft er weer bovenop.
Bestrijk ook de randen van de taart met de creme.
Garneer de taart met de gekarameliseerde walnoten.

Serveertips

Een fikse wandeling nadien!

Bron

Oma

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies