Lamstajine met pruimen en sesam

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kilo lamsschouder in grove stukken;
3 uien;
1 pijpje kaneel;
1 eetlepel gemberpoeder;
3 tenen knoflook;
2 mespuntjes saffraan (draadjes);
1 koffielepel kurkuma;
1 eetlepel versgemalen zwarte peper;
100 gram roomboter;
7 eetlepels zonnenbloem- of arachideolie;
zout naar smaak;
300 gram gedroogde pruimen;
2 eetlepels honing;
2 eetlepels suiker;
1 eetlepel kaneelpoeder;
1 eetlepel sesamzaad.

Lamstajine met pruimen en sesam

Voorbereiding

Pel en hak de uien en de knoflooktenen fijn.
Verhit de zonnenbloem- of arachideolie en de roomboter en braad daarin de stukken lamsschouder gedurende 5 minuten om en om aan.
Voeg dan de gehakte ui en knoflook, de kurkuma en saffraan, het pijpje kaneel en het gemberpoeder en peper en zout aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat dan 15 minuten zachtjes stoven.
Voeg 1 liter water toe, roer door elkaar, breng weer aan de kook, zet het vuur dan laag, doe het deksel op de pan en laat 1 1/2 uur zachtjes koken.

Bereidingswijze

Doe in een andere pan de pruimen, de honing, de suiker, het kaneelpoeder, een paar eetlepels van het kookvocht uit de pan met lamsvlees en 3 eetlepels water en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 10/15 minuten zachtjes koken.

Serveertips

Schep het vlees, als het gaar is, in een tajine of op een mooie schaal, schep er de pruimen bovenop en omheen en schep
er dan de vleessaus overheen plus de saus van de pruimen.
Bestrooi met in een droge koekenpan geroosterde sesamzaadjes.
Geef er Marokkaans brood bij of evt. couscous.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies