Pasta met zalm, geroosterde wortel en walnoten

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g winterwortel
2 el olie
2 el rozemarijnnaalden, gehakt
400 g pasta
1 dl creme fraiche
100 g roomkaas
1 ui
2 tenen knoflook
150 g walnoten
15 g dille (1 zakje)


Bereidingswijze

Schil de winterwortels met een dunschiller en snijd ze schuin in stukken van 3 cm. Hussel ze in een kom om met de olie en rozemarijn en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en rooster de wortels in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 C.
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Fruit de ui met de knoflook in 2 el olie 3 minuten. Voeg de geroosterde wortel toe en warm deze een minuutje mee. Doe creme fraiche en roomkaas erbij en warm alles op. Meng de saus met de zalmsnippers en gehakte dille door de pasta. Breng op smaak met gemalen peper en wat zout. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze hun geur afgeven en strooi ze over het gerecht.

Bron

Wat Eten We Vandaag

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies