Pasta met zalm, geroosterde wortel en walnoten

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g winterwortel
2 el olie
2 el rozemarijnnaalden, gehakt
400 g pasta
1 dl creme fraiche
100 g roomkaas
1 ui
2 tenen knoflook
150 g walnoten
15 g dille (1 zakje)


Bereidingswijze

Schil de winterwortels met een dunschiller en snijd ze schuin in stukken van 3 cm. Hussel ze in een kom om met de olie en rozemarijn en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en rooster de wortels in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 C.
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Fruit de ui met de knoflook in 2 el olie 3 minuten. Voeg de geroosterde wortel toe en warm deze een minuutje mee. Doe creme fraiche en roomkaas erbij en warm alles op. Meng de saus met de zalmsnippers en gehakte dille door de pasta. Breng op smaak met gemalen peper en wat zout. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze hun geur afgeven en strooi ze over het gerecht.

Bron

Wat Eten We Vandaag

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther_wouters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies