Pasta met zalm, geroosterde wortel en walnoten

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g winterwortel
2 el olie
2 el rozemarijnnaalden, gehakt
400 g pasta
1 dl creme fraiche
100 g roomkaas
1 ui
2 tenen knoflook
150 g walnoten
15 g dille (1 zakje)


Bereidingswijze

Schil de winterwortels met een dunschiller en snijd ze schuin in stukken van 3 cm. Hussel ze in een kom om met de olie en rozemarijn en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en rooster de wortels in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 C.
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Fruit de ui met de knoflook in 2 el olie 3 minuten. Voeg de geroosterde wortel toe en warm deze een minuutje mee. Doe creme fraiche en roomkaas erbij en warm alles op. Meng de saus met de zalmsnippers en gehakte dille door de pasta. Breng op smaak met gemalen peper en wat zout. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze hun geur afgeven en strooi ze over het gerecht.

Bron

Wat Eten We Vandaag

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther_wouters


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies