Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Huzarensalade van oma

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -
8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -
1 dl mayonaise -
200 ml crème fraîche -
3 eetlepels fijngehakte peterselie -
3 eetlepels fijngehakte bieslook -
1 potje kleine augurken -
2 blikjes cornedbeef -
2 uien -
3 appels (Elstar)-
1 afgestreken eetlepel mosterd -
peper, zout -
1 theelepel paprikapoeder -
1/2 dl witte azijn -
1 eetlepel suiker -
blaadjes sla om te garneren


HULPMIDDELEN

Pan
plankjes
mes
houten lepel
grote kom
schaal om de salade op te maken

huzarensalade

Oudhollandse huzarensalade


Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak.
In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken.
Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de uien.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan. Pel de eieren en snij ze in blokjes.
Snij de augurken in kleine blokjes.
Snij de cornedbeef of ham of gaar rundvlees in kleine blokjes.
Roer de mayonaise met de crème fraîche en de kruiden door elkaar.
Was de slablaadjes en maak ze goed droog.Kook de aardappelblokjes in water met zout plm. 3 minuten. Voeg hier de ui, knoflook, azijn en suiker aan toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet dan direct af in een vergiet. Laat goed uitlekken en wat afkoelen.
Voeg de blokjes appel, ei, cornedbeef of ander vlees en augurk bij de aardappel-blokjes.
Roer de lade door elkaar met een houten lepel (dan blijven de aardappelblokjes heel).
Roer het mayonaise-mengsel erdoor.
Maak de salade op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Leg de slablaadjes op een platte schaal. Verdeel de salade erover.
Garneer met halve eieren, plakjes tomaat, augurkjes en zure uitjes eventueel wat plakjes vleeswaren.

Serveertips

Leuk buffet-gerecht. Gaat er altijd in. Ook heerlijk voor Oudejaarsavond of Nieuwjaar



Leuk recept? Deel het
Reacties (17)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top