Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardbeien spoom

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 plakje diepvries bladerdeeg
150 gram suiker
500 gram aardbeien
2 eetlepels crème fraîche
1 fles cider


HULPMIDDELEN

Bakpapier
bakplaat
2 steelpannen
beslsagkom
4 glazen

aardbeienspoom


Spoom die ook als nagerecht op het Valentsdag dinee voor 2, geserveerd kan worden.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Laat het plakje bladerdeeg ontdooien. Steek met een rond glas 2 cirkels uit het deeg met een iets grotere doorsnee dan de glazen waarin de spoom komt.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer ze.

Bereidingswijze

Breng in een pan 1 1/2 dl. water aan de kook. Los de suiker al roerend op in het water. Laat de suikerstroop nog ca. 3 minuten koken. Laat hem afkoelen. Leg de bladerdeegcirkels op de bakplaat en bak ze middenin de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Maak 4 ronde koekjes van de 2 bladerdeegcirkels door ze dwars door te snijden. Meng de aardbeienpuree met de crème fraîche en de suikerstroop. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos. Laat het onder af en toe omscheppen in ca. 2 uur bevriezen. Schep met een meloenbolletjessteker 12 kleine bolletjes van het ijs en verdeel ze over de 4 glazen. Vul de glazen aan met cider. Leg op ieder glas een koekje. Steek nog 12 bolletjes uit de rest van het ijs. Leg op ieder koekje 3 bolletjes

Serveertips

Als nagerecht geef erdan gezoete slagroom bij.

Bron

Groente & fruit



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top