Gevulde champignon hapjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

12 middelgrote champignons ca. 300 gr.
2-3 tomaten
50 gr. uitgebakken spek
bosje peterselie
2 el. dragonazijn
zout, peper
3 el. olie


Bereidingswijze

Bij de champignons de steel er heel voorzichtig uitdraaien, en daarna met aardappelmesje heel voorzichtig de buitenste schil afpellen. De tomaten ontvellen, de tomaten halveren, de pitjes verwijderen en de tomaten fijn hakken.
Het gebakken spek heel fijn hakken. De peterselie wassen en de steeltjes verwijderen, daarna de blaadjes fijn hakken. Zout en peper door de azijn mengen.
Druppelsgewijs de olie erdoor mengen. Dan de goed uitgelekte tomaten, het spek en de peterselie erdoor mengen, en de champignons met deze massa vullen.
Tot het serveren met alu-folie bedekken en minstens 1 uur van tevoren in de koelkast laten staan, om het goed te laten doortrekken.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies