Gevulde champignon hapjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

12 middelgrote champignons ca. 300 gr.
2-3 tomaten
50 gr. uitgebakken spek
bosje peterselie
2 el. dragonazijn
zout, peper
3 el. olie



Bereidingswijze

Bij de champignons de steel er heel voorzichtig uitdraaien, en daarna met aardappelmesje heel voorzichtig de buitenste schil afpellen. De tomaten ontvellen, de tomaten halveren, de pitjes verwijderen en de tomaten fijn hakken.
Het gebakken spek heel fijn hakken. De peterselie wassen en de steeltjes verwijderen, daarna de blaadjes fijn hakken. Zout en peper door de azijn mengen.
Druppelsgewijs de olie erdoor mengen. Dan de goed uitgelekte tomaten, het spek en de peterselie erdoor mengen, en de champignons met deze massa vullen.
Tot het serveren met alu-folie bedekken en minstens 1 uur van tevoren in de koelkast laten staan, om het goed te laten doortrekken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies