Gevulde champignon hapjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

12 middelgrote champignons ca. 300 gr.
2-3 tomaten
50 gr. uitgebakken spek
bosje peterselie
2 el. dragonazijn
zout, peper
3 el. olie


Bereidingswijze

Bij de champignons de steel er heel voorzichtig uitdraaien, en daarna met aardappelmesje heel voorzichtig de buitenste schil afpellen. De tomaten ontvellen, de tomaten halveren, de pitjes verwijderen en de tomaten fijn hakken.
Het gebakken spek heel fijn hakken. De peterselie wassen en de steeltjes verwijderen, daarna de blaadjes fijn hakken. Zout en peper door de azijn mengen.
Druppelsgewijs de olie erdoor mengen. Dan de goed uitgelekte tomaten, het spek en de peterselie erdoor mengen, en de champignons met deze massa vullen.
Tot het serveren met alu-folie bedekken en minstens 1 uur van tevoren in de koelkast laten staan, om het goed te laten doortrekken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies