Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kabeljauw met aardappelkorstje & rode wijnsjalotjes

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Rode wijnsjalotjes:
* 500 g kleine sjalotjes,geschild,
* 3 eetl bruine suiker,
* 200 ml rode wijn,
* 200 ml rode port,
* beetje boter & bloem,gemengd,
Kabeljauw met aardappelkorstje:
* 1 grote bloemige aardappel,geschild en grof geraspt,
* versgemalen zwarte peper,
* zout,
* 1 eiwit,
* 500 g verse kabeljauwfilet in 2 of 4 gelijke stukken,
* zonnebloem- of olijfolie,
* 4 takjes verse tijm,
* 1 takje verse rozemarijn,
* 1 teen knoflook,gepeld en gehalveerd,
Spinazie:
* 500 g jonge verse bladspinazie,gewassen,harde steeltjes verwijderd,
* 1 teen knoflook,fijngehakt,
* 2 sjalotjes,fijngehakt,
* olijf- of zonnebloemolie,
* zout,
* versgemalen zwarte peper,
* versgeraspte nootmuskaat,
* 100 ml kookroom.


HULPMIDDELEN

Pan met dikke bodem - grote koekenpan - platte Ovenschaal - wok - oven.


Heerlijk met roergebakken spinazie,zoals ook in het recept beschreven.

Bereidingswijze

Sjalotjes:
Laat in de pan met dikke bodem de suiker karameliseren op een hoog vuur.Voeg de rode wijn en port toe en breng aan de kook,zet het vuur lager en laat zachtjes doorkoken tot de suiker is opgelost.
Doe de sjalotjes in de pan en laat ze,met het deksel op de pan in ca. 30 minuten zachtjes garen.
Haal de sjalotjes uit de pan en bind de rode wijnsaus met het boter-bloemmengsel tot deze de gewenste dikte heeft,doe de sjalotjes weer in de pan en houd ze warm.
Kabeljauw met aardappelkorstje:
Verwarm de oven voor op 100 graden C.
Meng de geraspte aardappel met het eiwit,zout en versgemalen peper.
Dep de kabeljauwfilet zeer goed droog,bestrooi met wat zout en versgemalen peper en beleg ze aan 1 kant dun met de aardappelmassa.
Verhit wat olie in de grote Koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de kruidentakjes en de knoflook toe.
Leg nu de vis in de pan met de aardappelkant naar beneden en bak de kabeljauw tot het aardappelkorstje bruin en krokant is.
Leg de kabeljauw met het aardappelkorstje naar boven in de ovenschaal en laat deze in de voorverwarmde oven verder garen gedurende 5-10 minuten.
Spinazie:
Verhit wat olie in de wok en bak hierin,al omscheppend,de sjalot en knoflook,voeg de spinazie toe en laat al roerbakkend slinken.Breng op smaak met zout,versgemalen peper en versgeraspte nootmuskaat,roer de kookroom erdoor en verwarm deze even mee.

Serveertips

Schep wat van de spinazie in voorverwarmde diepe borden,schep er rode wijnsjalotjes omheen en leg er de kabeljauw,met het aardappelkorstje naar boven,op.

Bron

Irene



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top