Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalm in honing gebakken

Door: marjaerich

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g zalmfilet (of vier stukken van 125 g)
2 el mosterd
1 el olijfolie
1 el honing
evt. wat geraspte citroenschil
1 el citroensap
verse peterselie
zout en peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Prei

stokken prei


Zalm uit de oven met honing. Een heel biezondere combinatie
Heerlijk met gestoofde prei en Basmatirijst

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm af en dep het droog met keukenpapier. Leg de zalm in een ovenschotel. Meng mosterd, olie, honing en citroensap. Schep het mengsel op de zalm en verdeel het.

Bereidingswijze

Zet de Ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken. Evt. na 10 minuten afdekken met folie als het te bruin wordt.

Bron

Eten en drinken



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top