Surinaamse bami

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. (liefst dunne) spaghetti
1 kipfilet (klein gesneden) optioneel, hoeft niet
2 teentjes knoflook
laos (4 blokjes van 1 cm) of laospoeder
zout
6 eetl. zoete ketjap (manis)
4 eetl. zoute ketjap (asin)
stukje trassi of trassipasta
½ bosje selderij
6 theel. olie
1 ui
2 bouillonblokjes.

HULPMIDDELEN

Wok, kookpan


Bereidingswijze

Water aan de kook brengen met wat zout, een stukje laos (of eventueel wat laospoeder) en enkele druppels olie. Dan de spaghetti toevoegen. Af en toe roeren zodat deze niet aan elkaar gaat plakken.
Zodra de spaghetti gaar is het water afgieten, in een vergiet doen en onder de koude kraan houden. Zet de spaghetti opzij en laat deze afkoelen.

Olie in de pan doen, dan de stukjes kipfilet, fijn gesnipperde ui, knoflook, de stukjes laos (of laospoeder) en trassi erbij doen, flink omscheppen. Als alles al wat doorbakken is de verkruimelde bouillonblokjes, ketjap en sojasaus toevoegen en goed vermengen. Dan afgekoelde spaghetti erbij doen en meebakken. Eventueel meer bouillonblokjes, ketjap of sojasaus toevoegen.
De selderij in hele fijne stukjes snijden en over de bami strooien. Het geheel nog even laten bakken.

Serveer met gebakken kip, komkommer in zuur en echte Surinaamse sambal (van gele madame jeanette peper).

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies