Tajine van lam met gedroogde abrikozen.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1 grote zoete ui.
* 1 kg lamsvlees,in blokjes.
* 1 koffielepel kurkuma.
* 1 koffielepel gemalen koriander.
* 1 koffielepel gemberpoeder.
* 150 gr gedroogde abrikozen.
* 2 eetlepels olijfolie.
* 2 fijngesnipperde knoflookteentjes.
* 20 cl kippenbouillon.
* 1 kaneelstokje.
* 1 portie saffraandraadjes.
* 1 bosje verse koriander.
* 4 eetlepels vloeibare honing.
* Zwarte peper uit de molen & zout.

HULPMIDDELEN

Tajine,


Bereidingswijze

1.Pel de ui en snij hem in twee.
Snij één helft in blokjes,de andere helft in reepjes.
2.Bestrooi de lamsvleesblokjes met kurkuma,de gemalen koriander,de gemberpoeder en 1 koffielepel zout.
3.Zet de gedroogde abrikozen onder heet water.
Laat de lamsvleesblokjes 5 minuten in een tajine op een heet vuur kleuren in de olie,samen met de blokjes ui en de knoflooksnippers.
Voeg er de bouillon,kaneel,saffraa en fijngesneden verse koriander aan toe en breng aan de kook.
4.Laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen.
Haal het vlees uit de tajine met een schuimspaan en hou het warm.
5.Breng het kookvocht aan de kook en voeg er de reepjes ui,de honing en de uitgelekte abrikozen aan toe.
Voeg er zout aan toe en laat de saus 10 minuten indikken.
Warm het vlees erin op 5 minuten op een matig vuur,en blijf roeren.
6.Dresseer de borden met het vlees,en schenk er de saus over,versier met takjes koriander.
Dien meteen op.

Serveertips

GODDELIJK:met couscous,rozijnen en kaneel.

Bron

DELHAIZE DE LEEUW.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies