• Eigen recept

Pittige zuurkool

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 pakken zuurkool (500gr)
400gr roerbak rundvlees
250gr magere spekjes
2 (á3)rode peppers
1 grote ui
1 grote harde appel
4 teentjes knoflook
boullion blokje
1 blik gepeelde tomaten
gedroogde italiaanse kruiden
1 kg aardapples (naar eigen smaak)
roerbak olie


Pittige zuurkool met een italiaanse tintje.

Voorbereiding

Aardappels schillen en op vuur zetten.
magere spekjes uitbakken
Uien,rode pepers,appel in stukjes snijden.
knoflook uitpersen.

Bereidingswijze

Terwijl de aardappel op staan.Maak je de zuurkool klaar.
stap 1: verhit olie in braadpan/wok en bak uien.
Stap 2: Als de uien zacht zijn voeg vlees toe en bak het geheel tot dat vlees aangebakken is.
Stap 3: voeg rode pepers,knoflook, appels en een eetlepel gedroogde italiaanse kriuden toe.
Stap 4:Voeg tomaten uit blik,uitgebakken spekjes en een verkruimeld boullion blokje toe.
Stap 5: Laat geheel sudderen tot dat de aardappels gaar zijn.

Serveertips

Serveer pittige zuurkool met gekookte aardappels.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandgroper
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies