Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip in de Hoed

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

1 pakje diepvries bladerdeeg
1 1/2 zaktje kerriesaus van Knorr
1 potje kersen zonder pit 350gr.
6 bolletjes gember uit potje
400 gr. kipfilet
zout en peper
50 gr. margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
1 bekertje creme fraiche 200ml
2 eetlepels paneermeel
50 gr. geraspte kaas belegen

boter om springvorm in te vetten
eigeel om de bovenkant te bestrijken


HULPMIDDELEN

Hapjespan en springvorm

kip in de hoed

kip in de hoed Allerhande


Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden
springvorm invetten
bladerdeeg ontdooien
kersen laten uitlekken
gemver heel fijn hakken
kipfilet in stukjes snijden en bestrooien met zou en peper

Bereidingswijze

In de Hapjespan boter verhitten en kip rondom bruin bakken samen met de knoflook.
kerriesauspoeder erover heen strooien.
gember, sambal, kersen en creme fraiche toevoegen en nog 2 minuten laten pruttelen
ondertussen de springvorm bekleden met 6 plakjes bladerdeeg en in de bodem gaatjes prikken met een vork. paneermeel er bovenop strooien. Kipmengsel in de vorm scheppen en de kaas erover heen strooien.
De rest van de plakjes bladerdeeg over de taart heen leggen en dan de bovenkant bestrijken met eigeel. De springvorm ongeveer 30 tot 40 minuten bruinbakken in het midden van de oven.

Serveertips

Heerlijk met komkommer of een frisse salade

Bron

Gekregen van een kennis, komt naar zeggen uit allerhande



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smullenmaar
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top