Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocolate lava cakes

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Vulling:
60 gram chocolade
5 cl room

Cake:
125 gram chocolade
150 gram boter
2 eieren
2 eidooiers
60 gram suiker
40 gram bloem


HULPMIDDELEN

Vormpjes of espressokopjes
Bakpapier om cirkeltjes ter grootte van de bodem uit te knippen.


Een heel lekker makkelijk te maken nagerecht. Doordat de kern makkelijk smelt loopt er als je het cakeje aansnijdt vloeibare chocolade uit.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in de room en zet het mengsel in de koelkast en laat het in 2 uur afkoelen tot dat het stevig is. Maak 6 balletjes van de vulling en zet het weg.
Vet de vormpjes goed in, leg een rondje bakpapier op de bodem, vet dit ook in.
Smelt de chocolade en boter au bain Marie, roer om de massa te mengen.
Meng met de Mixer de eieren, eidooiers, suiker en de vanille essence tot het dik en luchtig is.
Vouw de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het mengsel tot het net gecombineerd is.
Spatel het mengsel in de vormpjes en doe de chocoladebal in het midden.
Bak de cakejes gedurende 15 minuten tot het cakeje stevig aanvoelt..
Laat ze gedurende 5 minuten buiten de oven staan en haal ze vervolgens uit het vormpje.
Serveer met een paar frambozen en een schep slagroom

Serveertips

Lekker met slagroom en frambozencoeli

Bron

Epicurieus



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top