Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Romige witlof in gerookte zalm ( ovenschotel )

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

5 kleine struikjes witlof -
200 gram plakjes gerookte zalm -
50 gram roomkaas naturel -
1/2 kruidenbouillontablet -
50 ml slagroom of room culinair -
zout -
50 gram geraspte jong belegen kaas -
2 eetlepels gehakte dille (diepvries of gedroogde)


HULPMIDDELEN

Ovenschaal - kleine pan - vergiet

witlofzalm

Romige witlof met gerookte zalm voordat het in de oven gaat

witlofzalm1

Romige witlof met gerookte zalm uit de oven met dille


Geinspireerd door andere recepten op Smulweb kwam ik tot dit hele lekkere gerecht. We hebben gesmuld. Dit komt zeker vaker op tafel.

Voorbereiding

Witlof schoonmaken en in de lengte doorsnijden. Witlof in water met zout beetgaar koken. Goed uitlekken in een vergiet.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Rol elk half struikje witlof in een plakje gerookte zalm. Leg de struikjes naast elkaar in de ovenvaste schaal. Verwarm de room en smelt hierin de kaas. Los de 1/2 bouillontablet hierin op. Giet de saus over de witlof. Bestrooi dit met de geraspte kaas en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de witlof een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree.



Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top