Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Limburgs zuurvlees / zoervleisj

Door: cecilekooktvoorjou

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


- 800 gram riblappen (niet te mager)(je kunt ook runderlappen nemen, die zijn minder vet - de riblappenvariant smaakt wel beter)
- plusminus 30-40 gram boter
- 5 dl. water
- 5 dl. azijn (witte natuurazijn)
- 500 gram dikke uien
- 5 eetlepels perenstroop
- 2 plakken ontbijtkoek
- 3 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- versgemalen peper
- zout


Verder heb je nodig


Grote Braadpan.

Zoervleisj

Er zijn vele recepten voor zuurvlees, maar dit vind ik de lekkerste! Vooral met zelfgebakken frites en zelfgemaakte mayonaise.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De runderlappen in in blokjes snijden van plusminus 2 bij 2 cm. En bestrooien met zout en peper. Marinade maken van de azijn + water (verhouding 50/50!), de kruidnagels en laurier en minstens 24uur marineren. Langer mag ook.

Bereidingswijze

Het goed uitgelekte vlees (marinade bewaren!) goed bruin aanbraden (essentieel, wees geduldig!) en afblussen met de marinade.
De grof gesneden uien apart braden in boter en bij het vlees voegen.
Het geheel (ongeveer 2 uur, soms ook langer) gaar laten sudderen in de marinade, met deksel op de pan op een sudderplaatje.
Het vlees moet uit elkaar vallen, dan pas is het het lekkerst.
Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
Als het vlees gaar en mals is, de plakken ontbijtkoek verkruimeld toevoegen om te binden evenals de perenstroop.
Eventueel met peper en zout op smaak maken brengen.
Proeven...is het te zuur, dan eventueel nog wat perenstroop toevoegen.

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte frites (zie elders recepten van cecilekooktvoorjou) en zelfgemaakte mayo. Evt nog appelmoes en een salade erbij.
Eet smakelijk!
Meer op www.cecilekooktvoorjou.nl

Bron

Mijn zus!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cecilekooktvoorjou
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top