Champignonsaus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Champignons
40 gr boter
1 ui
40 gr bloem
4 dl bouillon
1 ei
0,5 dl koffieroom
1 eetlepel witte wijn
Peper en zout


Voorbereiding

Maak de champignons in een theedoek of met keukenpapier schoon.
Snijd ze vervolgens in plakjes van ongeveer 3 milimeter dik.
Pel de ui en snipper deze zo fijn mogelijk.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui licht.
Roer vervolgens de bloem erdoor en voeg gelijkmatig de bouillon toe.
Blijf goed door roeren totdat je een gebonden saus hebt verkregen.

Bereidingswijze

Voeg vervolgens de champignons toe en roer deze erdoor.
Laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Klop ondertussen het ei, samen met de koffieroom en de wijn los.
Doe er een beetje van de saus bij en roer het goed door elkaar.
Voeg het mengsel bij de saus en breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies