• Eigen recept

Gehakt met wittekool, rozijntjes en kerrie

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

500 gr witte kool
500gr mager rundsgehakt
1 ui
2 eetlepels milde kerrie
2 glaasje sherry
2 bolletjes gember of twee eetlepels gembersiroop
peper/zout
1/4 runderbouillon
rozijntjes naar smaak
beetje boter

HULPMIDDELEN

Ruime pan


Rundergehakt met wittekool,rozijntjes met kerrie,gember en afgeblust met medium sherry.Erbij een zalige aardappelpuree

Voorbereiding

Wittekool sijden met een mandoline.
Gehakt met wat boter rul bakken, ui fijnsnijden en als het vocht v.h. vlees is verdampt, de ui toevoegen. Ook de kerrie meebakken. Dan de wittekool toevoegen en alles kort bakken. Afblussen met de sherry en dan de bouillon,de gember en de rozijntjes erbij.
Een kwartiertje laten stoven, eventueel wat extra bouillon erbij als het droog wordt. Op smaak brengen met peper en zout en nog een glaasje sherrie.
Erbij een romige aardappeluree.

Bereidingswijze

Bakken in een grote pan

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwiesine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies