• Eigen recept

Gehakt met wittekool, rozijntjes en kerrie

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

500 gr witte kool
500gr mager rundsgehakt
1 ui
2 eetlepels milde kerrie
2 glaasje sherry
2 bolletjes gember of twee eetlepels gembersiroop
peper/zout
1/4 runderbouillon
rozijntjes naar smaak
beetje boter

HULPMIDDELEN

Ruime pan


Rundergehakt met wittekool,rozijntjes met kerrie,gember en afgeblust met medium sherry.Erbij een zalige aardappelpuree

Voorbereiding

Wittekool sijden met een mandoline.
Gehakt met wat boter rul bakken, ui fijnsnijden en als het vocht v.h. vlees is verdampt, de ui toevoegen. Ook de kerrie meebakken. Dan de wittekool toevoegen en alles kort bakken. Afblussen met de sherry en dan de bouillon,de gember en de rozijntjes erbij.
Een kwartiertje laten stoven, eventueel wat extra bouillon erbij als het droog wordt. Op smaak brengen met peper en zout en nog een glaasje sherrie.
Erbij een romige aardappeluree.

Bereidingswijze

Bakken in een grote pan

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwiesine


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies