Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram varkenshaasje (75 gram per persoon)
een blikje vruchtencompote
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels rum (of cognac of whisky)
peper en zout
optioneel: vier kerstomaatjes (cherry tomaatje)



Een eenvoudig en snel klaar te maken voorgerecht: Cocktail van
varkenshaasje.

Hou je niet van vis? Dan is dit voorgerechtje wellicht iets voor jou.
Simpel, snel klaar te maken en je kunt het vooraf bereiden.

Voorbereiding

Wrijf het varkenshaasje in met peper en zout en bak het in 15 tot 20 minuten
rondom bruin in olijfolie.

Laat het blikje vruchtencompote uitlekken, het vocht is in dit recept niet
nodig.

Bereidingswijze

Zodra het varkenshaasje is gebakken laat je het 10 minuten rusten
en snijd je het varkenshaasje in kleine stukjes (blokjes van circa 1 cm).
Leg de stukjes vlees in mooie grote wijnglazen of cocktail/ijs-coupes.
Verdeel de uitgelekte vruchtencompote over de glazen.
Maak een sausje door de mayonaise, ketchup, mosterd en rum te mengen.
Verdeel de saus over de glazen.
Garneer (optioneel) met een doormidden gesneden kerstomaatje.
Dat vormt een mooi zuur hapje in dit licht zoete voorgerecht.
Dek de glazen af met aluminiumfolie en zet ze in de koelkast weg.

Serveertips

Koel serveren.

Bron

Aschwin



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top