Varkenshaas saté

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

300 gram varkenshaas
1 zakje Conimex saté marinade
1 zakje Conimex saté saus
2 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel Sambal brandal
1 ui grof gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst



Een heerlijke saté van varkenshaas

Voorbereiding

1) Doe in de schaal de ketjap, olie en 1 eetlepel water en strooi vervolgens het zakje conimex saté marinade erover heen. Roer goed door tot een gladde massa ontstaat
2) Snijd de varkenshaas in groffe blokken van ongeveer 4 cm en doe deze in een schaal. Door de stukken wat groter te houden is het gemakkelijker het vlees van binnen rosé te houden tijdens het bakken
3) Dek het schaaltje af en laat minstens 10 minuten staan. Hoe langer je het laat staan hoe meer de marinade in het vlees kan trekken

Bereidingswijze

1) Bak in een pan de geperste knoflook en sambal voor ongeveer 1 minuut en voeg het gemarineerde vlees, alle marinade en de grof gesnipperde ui toe in de pan
2) Wanneer het vlees rondom mooi bruin is voeg 150 ml water en de Conimex Saté saus toe en breng de saus al roerend aan de kook
3) Laat de saus nu nog even doorkoken tot dat de saté saus de dikte heeft die jezelf het lekkerste vind

Serveertips

Lekker met wat stokbrood, kroepoek en gefrituurde uitjes. Maar bij de patat kan het ook erg lekker zijn

Bron

Conimex en een beetje van mijzelf

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christiand


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies