Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provencaalse ovenschotel

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo stevige, niet te grote courgettes
1 kilo goede, rijpe maar niet zachte tomaten
1 grote of 2 kleinere uien
een beetje verse tijm en/of oregano en/of salie
paar tenen knoflook
een deciliter olijfolie
wat basilicum



Heerlijk Provencaals groentegerecht.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Bereidingswijze

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit dit in een flinke scheut olijfolie zachtjes en langzaam goudgeel. Verdeel het mengsel over de bodem van een grote platte Ovenschaal. Snijd de courgettes en de tomaten in plakken van een halve centimeter. Zet de plakjes tomaat en courgette om en om in rijen rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Ga door tot de schaal vol is. Strooi de kruiden en flink wat zout over de groente. Besprenkel het geheel gul met olie en schuif in de oven. Laat een klein uurtje bakken en vervolgens een beetje of helemaal afkoelen. Maal er zwarte peper over en strooi er wat verse basilicum over.

Serveertips

Dit groentegerecht is heerlijk. Hetzij warm, koud of lauw, met een lamskoteletje of stukje vis van de Barbecue, of met wat brood en geitenkaas.

Bron

Sylvia Witteman/ volkskeuken/volkskrant



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmalikescooking
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top