Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pindasoep

Door: shell_seeker

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


• 2 eetlepels olie
• 1 ui, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, fijngesneden
• 1 theelepels sambal oelek
• 2 cm verse gember, geschild en fijn gesneden
• 2 bouillontabletten (kip)
• 250 gram fijngesneden prei
• 2 middelgrote aardappelen, geschild, in blokjes gesneden
• 1 stengel sereh
• 300 g kipfilet, in kleine reepjes
• 6 eetlepels pindakaas
• 3 eetlepels ketjap manis
• 1/2 citroen, geperst
• 1 rode peper, in reepjes gesneden
• 100 gram taugΓ©
• 5 lente-ui, in ringetjes gesneden
• 2 eieren, hardgekookt



Door de kipfilet even te bakken in de pan waar ook de de zelfgemaakte boemboe in is gebakken, krijgt deze pindasoep extra smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak bouillon van 1 liter water en de bouillontabletten. Kneus de sereh met een mes en voeg die toe aan de bouillon.
Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken, verwijder daarna de sereh.

Verhit de olie in een Koekenpan. Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten. Voeg de aardappelen en prei toe en roerbak dit.
Doe dit ui-prei mengsel bij de bouillon en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Pureer vervolgens de soep.

Meng ondertussen de pindakaas en de ketjap in een kom.
Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft.
Roer de `pindasaus` door de bouillon.

Roerbak de kipreepjes in de koekenpan met wat zout en peper gaar en lichtbruin. Voeg de kipreepjes toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap.

Garneer eventueel met wat taugΓ©, partjes eieren, rode peper, lente-ui.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top