Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Biefreepjes (mongolian beef)

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 2 theelepels olie
* 1/2 theelepel fijngehakte gember
* 2 fijngehakte knoflooktenen
* 125 ml sojasaus
* 125 ml water
sesamolie naar smaak of verkruimeld gedroogd rood pepertje.
* 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
* olie om te frituren(ongeveer 250 ml)
* 1 pond gewone biefstuk
* 2 eetlepels maizena
* 1 bos lenteuitjes


HULPMIDDELEN

Wok, of een diepe koekepan.

Mongolian Beef

Pittig gerecht uit China. Het heeft niets met Mongolie te maken, maar in Amerika heet dit gerecht Mongolian Beef en het wordt in de Chinese restaurants in Amerika geserveerd.

Voorbereiding

1
Maak de saus: verhit 2 eetlepels olie in een sauspannetje op middelmatig vuur.

2
Laat de olie niet te heet worden.

3
Doe de gember en knoflook in de pan en voeg de sojasaus, sesamolie of gedroogd rood pepertje en water toe voordat de knoflook gaat kleuren.

4
Los de bruine suiker op in de saus, verhoog de temperatuur voor 2 tot 3 minuten of totdat de saus wat dikker is geworden.

5
Haal van het vuur af.

6
Snijd de biefstukken in reepjes.

7
Haal de reepjes door de maizena zorg voor een heel dun laagje aan beide kanten van elk reepje.

8
Laat de biefreepjes 10 minuten rusten zodat de maizena er iets intrekt.

9
Snijd de lenteuitjes in ca 3 cm. lange schuine stukken.

Bereidingswijze

10
Verhit 2,5 dl. olie in een wok of diepe koekepan.

11
Verhit de olie op middelmatig vuur, het mag niet gaan roken.

12
Bak de biefreepjes 2 tot 3 minuten, of tot de reepjes net beginnen te kleuren aan de randen. Roer voor gelijkmatig bakken.

13
Haal het vlees uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, schenk de olie uit de wok of koekepan.

14
Zet de wok weer op het vuur, doe het vlees er weer in en zachtjes 1 minuut doorwarmen.

15
Voeg de saus toe en kook al roerend voor 1 minuut, voeg dan de gesneden lenteuitjes toe.

16
Kook nog 1 minuut en haal het mengsel uit de pan om te serveren. Laat de saus achter in de pan, maar die is zo lekker dat je die apart erbij serveert.

Serveertips

Serveer met witte rijst of gefrituurde rijstnoedels.

Lekker met frisse komkommer.

Bron

Van vriendin Julie.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top