Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Door: spcheyse

  • Fusion Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper


Verder heb je nodig


Zes amuse lepels


Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stap de blauwe kaas even 20 sec. in de magnetron (hoogste stand), zodat hij begint te smelten.
Snijdt de asperges zo, dat ze mooi in de lepel vallen (gooi de uiteinden weg, bewaar de kopjes).

Bereidingswijze

Blancheer de asperges (ongever 2 minuten) in een pan kokend heet water. Rol twee asperges in een plakje gerookte katenspek en bak ze rondom snel bruin in een beetje olijfolie. Meng de blauwe kaas met de crème fraîche (voeg eventueel extra crème fraîche toe als de saus te sterk van smaak is), daarna de bieslook, het zout en peper naar smaak.
Opmaak lepel: vul eerst de lepel met het blauwe kaas mengsel, leg hierop de ingepakte asperges.

Serveertip

Leg de lepels op een bord.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spcheyse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top