Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

[color=blue]Courgettetaartje in bladerdeeg[/color]

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooit.
- 2 courgettes, geraspt
- 1 bekertje creme fraîche (125 ml)
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 el basilicum, fijngesneden
- 100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
- 4 taartvormpjes, doorsnede: ca. 12 cm, ingevet

(Bevat p.p. 615 kcal, 20 g eiwit, 42 g vet, 42 g koolhydraten, prijs p.p. €2,15)


Courgettetaartje in bladerdeeg

HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 20 MIN. + 30 MIN. OVENTIJD


Dit courgettetaartje in bladerdeeg is erg lekker als je eens zin hebt in een hartige taart die niet zoet is. Lekker als (bijvoorbeeld) hoofdgerecht, bij de koffie/thee of als bijgerecht.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

1. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.

2. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crem fraîche met het ei in een kom. Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goedbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Serveertips

Een taartpuntje op een schoteltje.

Bron

Allerhande



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bananascook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top