Stoofpot van kip en witte wijn

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 stengels bleekselderij
2 middelgrote uien
2 wortels
olijfolie
1 volle el. bloem
1 blik tomatenstukjes (400 g)
zeezout en zwarte peper uit de molen
3 takjes verse tijm
600 g in blokjes gesneden ontbeende kippendijen
5 dl. witte wijn

HULPMIDDELEN

Oven braadpan


Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 c.
hak de bleekselderij in grove stukken
pel en hak de uien
schil de wortels snijd ze in de lengte doormidden en hak ze in grove stukken.

Bereidingswijze

Zet een braadpan op matig vuur.
Doe alle groenten en de tijm met 2 scheuten olijfolie in de pan en laat 10 min. bakken.
Doe het vlees en de bloem erbij, even meebakken.
Giet de wijn in de pan en doe de tomatenstukjes erbij.
Roer alles goed door elkaar en doe er een tl. zeezout en een paar draaien zwarte peper uit de molen bij.
Breng het allemaal aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het gedurende 1,5 uur in de oven stoven.
Haal het deksel het laatste halfuur van de pan.
Proef op zout en peper en vis de tijmtakjes eruit.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree of knapperig brood en een groene salade of gekookte groenten.

Bron

Jamie`s kookrevolutie

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies