• Eigen recept

Indonesische nasi goreng

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

VOOR NASI:
400 g hamlappen in kleine reepjes of blokjes
100 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn
2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes
2 verse rode pepers zonder zaden in kleine reepjes of blokjes (ik gebruik altijd mijn eigen "ingemaakte rode pepers")
1 prei in dunne halve ringen
100 g witte kool fijn geschaafd
1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes
1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes
100 g taugé
350 g lang-korrelig rijst
kippenbouillon
klein mespunt Ve-tsin (kan ook weggelaten worden)
100 g kleine garnalen uit blik
1 t komijnpoeder
1 t korianderpoeder
1 t sambal
1+1/2 e sojasaus (niet te veel)
1 t zout
1/2 t aromat
1 zakje nasi kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak)
olie voor roerbakken

Indonesische nasi
Kook rijst
Maak vlees en groenten gaar
Meng rijst door

Zien ook mijn artikel: mes-speciaal target=_blank>Nasi of bami speciaal

Voorbereiding

KOKEN VAN rijst:
1. Kook rijst gaar in kippenbouillon en ve-tsin.
2. Laat rijst in grote platte schaal uitdampen tot rijstkorrels los van elkaar zijn.

VOOR OMELET:
4 eieren
zout
peper
mespuntje sambal
4 e kippenbouillon
2 e olie

1. Klop de eieren los met zout, peper, sambal en bouillon.
2. Verhit olie in groot koekenpan en doe daarin het eimengsel.
3. Leg deksel daarop en zet de hitte bron op laagste stand.
4. Laat het eimengsel in zo 10 min. stollen.
5. Schuif omelet uit de pan en snijd in reepjes.
6. Leg die omelet op de nasi.

Tip: Ik maak soms 2 omeletten en snijd de ene in kleine reepjes en meng dit door de nasi.

Bereidingswijze

VOOR NASI:
1. Bak hamlappen in olie mooi bruin en doen in een stoofpan.
2. Bak nu even de ui, knoflook, gember en rode peper aan en doe overige specerijen erbij en voeg de overige ingrediënten (behalve sojasaus, taugé en omelet), erbij en roerbak voor vijf minuten.
3. Doe deze bij vlees en smoor gaar in 10 tot 15 min. en voeg aan het einde taugé erbij.
4. Maak op smaak met sojasaus.
5. Roer rijst erdoor en warm het geheel goed op.

Serveertips

Nasi of Bami is de basis van een Indonesische rijsttafel.

Een paar bijgerechten:
- Ajam pangang
- Babi pangang met saus
- Varkenssaté met pindasaus
- Sajoer lodeh
- Sajoer tjampoer
- Roedjak manis
- Loempia met saus

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies