zalm met mierikswortel en bietjes

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

* 2 zalmfilets van 225 g, zonder graat en overdwars ½ cm diep ingesneden
* 6-8 kleine bietjes, zachtgekookt en in plakjes
* 1 klein handje verse marjolein, blaadjes geplukt
* olijfolie
* balsamicoazijn
* 2 eetlepels crème fraîche
* 2 eetlepels mierikswortelcrème
* sap van 1 citroen
* 1 handvol rucola of waterkers


Bereidingswijze

Leg de zalmfilets op het vel in een pan met anti-aanbaklaag. Druk er zachtjes op met een spatel zodat ze niet opkrullen. Na een minuutje moeten ze licht goudbruin zijn. Keer de filets om, bestrooi ze met zout en leg ze 10 tot 15 minuten onder de gril tot ze net gaar zijn.

Onderwijl kun je de bietjes marineren met de marjolein, een beetje olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Meng de mierikswortelcrème met de crème fraîche en breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en citroensap.

Serveertips

Leg de bietjes samen met de zalm op twee borden, strooi er wat rucola overheen en besprenkel het met mierikswortelsaus.

Bron

Jamie Oliver

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdk

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies