zalm met mierikswortel en bietjes

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

* 2 zalmfilets van 225 g, zonder graat en overdwars ½ cm diep ingesneden
* 6-8 kleine bietjes, zachtgekookt en in plakjes
* 1 klein handje verse marjolein, blaadjes geplukt
* olijfolie
* balsamicoazijn
* 2 eetlepels crème fraîche
* 2 eetlepels mierikswortelcrème
* sap van 1 citroen
* 1 handvol rucola of waterkers


Bereidingswijze

Leg de zalmfilets op het vel in een pan met anti-aanbaklaag. Druk er zachtjes op met een spatel zodat ze niet opkrullen. Na een minuutje moeten ze licht goudbruin zijn. Keer de filets om, bestrooi ze met zout en leg ze 10 tot 15 minuten onder de gril tot ze net gaar zijn.

Onderwijl kun je de bietjes marineren met de marjolein, een beetje olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Meng de mierikswortelcrème met de crème fraîche en breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en citroensap.

Serveertips

Leg de bietjes samen met de zalm op twee borden, strooi er wat rucola overheen en besprenkel het met mierikswortelsaus.

Bron

Jamie Oliver

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies