Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

6 eieren
1/2 ui
1 teentje knoflook
50 gram champignons
50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit)
50 gram wortelen
1 paprika
1 eetl. selderij
1/2 prei
1 theel. zout
2 theel. suiker
100 gram kip
peper
500 ml. foe yong hai saus

RECEPT: SAUS (voor 500 ml.)
200 ml. tomaten ketchup
200 ml. water
3 gepelde tomaten uit blik
1/2 ui
1 teentje knoflook
50 ml. azijn
wat maizena
peper, zout
5 eetl. suiker
sesam olie, ong. 6 druppels


HULPMIDDELEN

Grote koekenpan; Snijplank en mes, kommetje en garde; fijne zeef


Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

Bereidingswijze

BEREIDING VAN DE SAUS
Bak het fijngehakte mengsel een paar minuten
Pureer ondertussen de gepelde tomaten en voeg ze bij het ui knoflook mengsel.
Voeg na 1 minuut, azijn, tomatenketchup en water toe.
Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt.
Verwarm de gezeefde saus en voeg de suiker toe.
Voeg tenslotte de sesamolie toe en wat maizena om de saus te binden



BEREIDING FOE YONG HAI
Snij wortel, selderij, prei en paprika fijn, snij de champignons in plakjes en pers het teentje knoflook
Snij de kipfilet in dunne plakjes. Dit gaat het best als de kip even is opgestijfd in de diepvries
Klop de eieren los en meng met zout, suiker en peper
Voeg alle groenten(evt. ook de bamboe spruiten) en kip toe en vermeng dit.
Verhit olie in een brede Koekenpan en voeg het ei/groentemengsel toe
Als de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draai je hem om. b.v. door hem in een andere pan om te kiepen.
Bak tot ook deze kant goudbruin is.
Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai

Tags, , ,

Bron

Van een chinees restaurant



Leuk recept? Deel het
Reacties (53)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top