• Eigen recept

Zuurkoolschotel a la agnes

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*pond wijnzuurkool
*aardappelen
*100 g blanke rozijnen
*140 g ananas in blokjes
*200 g geraspte oude kaas
*120 g crème fraîche
*boter
*150 ml kippenbouillon van tablet
*1 ui
*paprikapoeder
*zout

klaar uit de oven

zo ziet het er onder de puree uit

met geraspte kaas erop


Bereidingswijze

*Kook de aardappelen in water met
zout gaar, giet af en maak er met
de crème fraîche, paprikapoeder,
melk en een klontje boter puree
van.
*Fruit de ui in de boter en voeg
zuurkool en rozijnen toe, doe de
bouillon erbij en laat op zacht vuur
15 min stoven.
*Beboter een vuurvaste schaal en
beleg de bodem met de helft van
de aardappelpuree.
*Doe de zuurkool hier boven op en
bedek met de ananas.
*Bedek dit met de andere helft van
de aardappelpuree.
*Strooi de geraste kaas erover en
zet de schaal in een
voorverwarmde oven van 200
graden.
*Laat hem goudgeel worden in ca
15 minuten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies