• Eigen recept

Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -
Saus:
2 blikjes tomatenblokjes
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout
Vulling:
plm. 600 gram mager rundergehakt
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
(1 paprika zie boven gesnipperd)
150 gram geraspte belegen kaas
peper, zout

HULPMIDDELEN

Grote ovenschaal - grote koekenpan of wok


Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Saus:
Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal. Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
Was de paprikas Snij 4 paprikas dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel. Zet de halve paprikas op de tomatensaus in de schaal.
Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Vulling:
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak tot ze glazig zien. Voeg de paprika-stukjes toe en bak even mee.
Maak de massa op smaak met peper en zout en eventueel wat oregano.
Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
Vul de paprikas met het gehakt.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprikas.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertips

Lekker met rijst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies