Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: _theemuts_

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Voor 2½ liter

- 125 gram margarine of boter
- gesnipperde ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 150 gram bloem
- ¼ liter witte wijn
- visbouillonpoeder
- 1 à 2 kg vispoulet (diverse soorten)
- gemalen peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de margarine of boter en laat deze niet bruin worden.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze glazig worden.
Voeg de gemalen peper toe en roer door.
Voeg de tomatenpuree toe (op laag vuur) en laat deze even pruttelen in de boter. De tomatenpuree kan zo ontzuren.
Voeg de bloem toe en maak zo de roux af, wel op laag vuur anders verbrand alles.
Voeg nu scheut voor scheut de witte wijn toe en roer steeds met de roux glad, niet alles in 1x anders gaat het klonteren.
Voeg het water toe (elke ¼ liter wijn aanvullen tot 2½ liter vocht).
Als het geheel kookt voeg dan de visbouillon toe en proef het geheel even af of het goed op smaak is.
Voeg de vispoulet toe en kook dit nog heel even mee zodat de vis ietsje gaar is (niet teveel zeker niet als de soep nogmaals opgewarmd moet worden want dan kookt het nog een keer en dan valt alle vis uit elkaar).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _theemuts_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top