Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Geurige lamsballetjes curry

Door: iggy1

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de gehaktballetjes:
* 500 g lamsgehakt,
* 10 g verse geraspte gemberwortel,
* 1/2 rode ui,zeer fijngesnipperd,
* 2 geperste tenen knoflook,
* 1 theel gemalen komijn[djintan],
* 25 g gemalen amandelen,
* zeezout,
* versgemalen zwarte peper.
Voor de currysaus:
* 1/2 rode ui,grof gehakt,
* 25 g verse gemberwortel,geschild,in stukjes,
* 2 tenen knoflook,
* 150 g verse tomaten,grof gehakt,
* 1 theel gemalen komijn,
* 1 theel gemalen koriander[ketoembar],
* 1 theel kurkuma,
* 15 ml kokosolie[of ghee,of zonnebloemolie],
* 4 kruidnagels,
* 4 kardamonpeultjes,gekneusd,
* 1 kaneelstokje,in 3 stukken,
* 1 chilipepertje,
* 400 ml kokosmelk,
* 50 ml water,
* 3 curryblaadjes,
* 1 theel Garam Masala,
* sap van 1/2 limoen,
* verse korianderblaadjes voor de garnering.


Verder heb je nodig


Ondiepe ovenvaste pan met deksel,23 cm doorsnee - keukenmachine - anti-aanbakpan - oven.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng het lamsgehakt met alle kruiden,specerijen,gemalen amandelen en zout en verdeel het in 20 porties,draai hier balletjes van.
Dan de saus:
Doe de rode ui,gember,tomaat,knoflook,komijn,koriander en kurkuma in de Keukenmachine en maal tot een pasta.
Verhit de ovenvaste pan,doe er de kokosolie in en verwarm hierin de kruidnagels,kardamonpeultjes en de stukjes kaneelstok tot het aroma vrij komt.
Voeg de pasta toe en laat een paar minuutjes zachtjes meebakken.
Doe er nu de kokosmelk,het water en de hele chilipeper bij,roer goed,breng aan de kook,doe het deksel op de pan en laat op een heel laag vuurtje sudderen,onder af en toe roeren,gedurende 20 minuten.
Voeg de Garam Masala,de curryblaadjes en het limoensap toe en breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bruin de gehaktballetjes in een droge anti-aanbakpan,giet het vet dat uit het vlees komt weg.
Leg de balletjes in de saus,niet op elkaar,doe het deksel op de pan en schuif deze in de voorverwarmde oven.
Na 30-40 minuten is de curry klaar.
Garneer met de verse korianderblaadjes.

Serveertip

Erg lekker met basmatirijst en een frisse salade van komkommer,mango en kokos,waarvan het recept nog volgt.

Bron

Helen en Irene.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top