Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Peren-bosbessencrumble met port

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 g zelfrijzend bakmeel
8 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g)
2 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
175 g koude boter + extra om in te vetten
4 rijpe handperen, conference of comice
1 citroen, schoongeboend
1 doosje bosbessen (250 g, diepvries)
8 eetlepels rode port


HULPMIDDELEN

Lage ovenschaal


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en meng met de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout. Snijd de boter in blokjes, doe ze in de kom en kneed er met koele handen een kruimeldeeg van. Zet in de koelkast. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Vet de Ovenschaal (26 cm) in met boter en doe de blokjes peer, de bosbessen, het citroensap en de citroenrasp in de schaal. Schenk de port erover. Neem het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over de peren. Zet de schaal in het midden van de hete oven en bak de crumble in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Verlaag de temperatuur van de oven na 10 minuten tot 180 °C. Serveer de crumble warm.

Serveertips

Lekker met een bolletje vanilleroomijs.

Bron

AllerHande 12 2009



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top