Aardappel goulash

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. aardappelen, vastkokend
250 gr. magere varkenslappen
150 gr. mager gerookt spek in dikke plakken
100 gr. prei
100 gr. wortelen
1 grote ui
30 gr. bloem
1 el. paprikapoeder
0,75 l. groentebouillon van blokje
1 bosje selderij
iets boter
scheutje azijn
zout, peper


Voorbereiding

Zet alle ingrediƫnten klaar. Maak de groenten en kruiden schoon en schil de aardappelen. Het magere varkensvlees in grove blokjes snijden, net als het magere gerookte spek. Snijd dan de aardappelen, wortel, prei, ui; in grove dobbelsteentjes. Hak de selderij.

Bereidingswijze

Kook de blokjes varkensvlees gaar in de hete bouillon. Bak het spek uit in een diepe koekenpan en fruit de groenten en de aardappelen erin mee. Voeg selderij en evt. andere kruiden, 1 teentje knoflook, 1 tl. tijm, 1 tl. majoraan, 1/2 tl. karwijzaad, kummel, paprikapoeder en bloem toe. Doe het vlees erbij en dan de bouillon. Laat het geheel zachtjes stoven tot de aardappelen bijna gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en azijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies