Aardappel goulash

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. aardappelen, vastkokend
250 gr. magere varkenslappen
150 gr. mager gerookt spek in dikke plakken
100 gr. prei
100 gr. wortelen
1 grote ui
30 gr. bloem
1 el. paprikapoeder
0,75 l. groentebouillon van blokje
1 bosje selderij
iets boter
scheutje azijn
zout, peper


Voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar. Maak de groenten en kruiden schoon en schil de aardappelen. Het magere varkensvlees in grove blokjes snijden, net als het magere gerookte spek. Snijd dan de aardappelen, wortel, prei, ui; in grove dobbelsteentjes. Hak de selderij.

Bereidingswijze

kook de blokjes varkensvlees gaar in de hete bouillon. Bak het spek uit in een diepe koekenpan en fruit de groenten en de aardappelen erin mee. Voeg selderij en evt. andere kruiden, 1 teentje knoflook, 1 tl. tijm, 1 tl. majoraan, 1/2 tl. karwijzaad, kummel, paprikapoeder en bloem toe. Doe het vlees erbij en dan de bouillon. Laat het geheel zachtjes stoven tot de aardappelen bijna gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en azijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies