Zeebaarsfilet met een dakje van sjalottenpesto

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

650 gr zeebaars met vel
150 gr sjalotten
100 gr pijnboompitten
2 teentjes knoflook
25 gr peterselie (zonder stelen)
2,5 dl olijfolie (extra vierge)
versgemalen peper uit de molen
5 gr grof zeezout


Voorbereiding

De zeebaarsfilet in vier porties verdelen en de huid kruislings een klein beetje insnijden.
De sjalot pellen en halveren, daarna in halve ringen snijden van 0,5 cm dikte. (Het kroontje van de sjalotten niet meesnijden want deze is een beetje bitter)
De knoflookteentjes pellen en in de lengte halverenen van de pit ontdoen. (deze is bitter, vooral als je rauwe knoflook gebruikt.
De peterselie wassen en drogen in de slacentrifuge.

Bereidingswijze

De pijnboompitten licht roosteren in een voorverwarmde oven op 170C. tot ze lichtbruin van kleur zijn.
De sjalotten zachtjes aanzetten in 0,5 dl olijfolie zonder te kleuren.
Wanneer de sjalotten gaar zijn afkoelen in de koelkast en koud verwerken.
Dan alle ingredienten in een foodprocessor niet al te fijn malen en het geheel op smaak brengen.
De zeebaarsfilet voorzien van zout en peper en de kant zonder het vel insmeren met de sjalottenpesto.
De filets a la minute bakken in een anti-aanbakpan in de olijfolie met een teentje gekneusde knoflook, daarna 4 minuten verder garen in de oven op 180 graden.

Serveertips

Lekker met een knoflookaardappelpuree en een griekse witte bonenschotel.

Bron

Bij de viswinkel

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies