Zeebaarsfilet met een dakje van sjalottenpesto

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

650 gr zeebaars met vel
150 gr sjalotten
100 gr pijnboompitten
2 teentjes knoflook
25 gr peterselie (zonder stelen)
2,5 dl olijfolie (extra vierge)
versgemalen peper uit de molen
5 gr grof zeezout


Voorbereiding

De zeebaarsfilet in vier porties verdelen en de huid kruislings een klein beetje insnijden.
De sjalot pellen en halveren, daarna in halve ringen snijden van 0,5 cm dikte. (Het kroontje van de sjalotten niet meesnijden want deze is een beetje bitter)
De knoflookteentjes pellen en in de lengte halverenen van de pit ontdoen. (deze is bitter, vooral als je rauwe knoflook gebruikt.
De peterselie wassen en drogen in de slacentrifuge.

Bereidingswijze

De pijnboompitten licht roosteren in een voorverwarmde oven op 170C. tot ze lichtbruin van kleur zijn.
De sjalotten zachtjes aanzetten in 0,5 dl olijfolie zonder te kleuren.
Wanneer de sjalotten gaar zijn afkoelen in de koelkast en koud verwerken.
Dan alle ingredienten in een foodprocessor niet al te fijn malen en het geheel op smaak brengen.
De zeebaarsfilet voorzien van zout en peper en de kant zonder het vel insmeren met de sjalottenpesto.
De filets a la minute bakken in een anti-aanbakpan in de olijfolie met een teentje gekneusde knoflook, daarna 4 minuten verder garen in de oven op 180 graden.

Serveertips

Lekker met een knoflookaardappelpuree en een griekse witte bonenschotel.

Bron

Bij de viswinkel

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies