Zeebaarsfilet met een dakje van sjalottenpesto

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

650 gr zeebaars met vel
150 gr sjalotten
100 gr pijnboompitten
2 teentjes knoflook
25 gr peterselie (zonder stelen)
2,5 dl olijfolie (extra vierge)
versgemalen peper uit de molen
5 gr grof zeezout



Voorbereiding

De zeebaarsfilet in vier porties verdelen en de huid kruislings een klein beetje insnijden.
De sjalot pellen en halveren, daarna in halve ringen snijden van 0,5 cm dikte. (Het kroontje van de sjalotten niet meesnijden want deze is een beetje bitter)
De knoflookteentjes pellen en in de lengte halverenen van de pit ontdoen. (deze is bitter, vooral als je rauwe knoflook gebruikt.
De peterselie wassen en drogen in de slacentrifuge.

Bereidingswijze

De pijnboompitten licht roosteren in een voorverwarmde oven op 170C. tot ze lichtbruin van kleur zijn.
De sjalotten zachtjes aanzetten in 0,5 dl olijfolie zonder te kleuren.
Wanneer de sjalotten gaar zijn afkoelen in de koelkast en koud verwerken.
Dan alle ingredienten in een foodprocessor niet al te fijn malen en het geheel op smaak brengen.
De zeebaarsfilet voorzien van zout en peper en de kant zonder het vel insmeren met de sjalottenpesto.
De filets a la minute bakken in een anti-aanbakpan in de olijfolie met een teentje gekneusde knoflook, daarna 4 minuten verder garen in de oven op 180 graden.

Serveertips

Lekker met een knoflookaardappelpuree en een griekse witte bonenschotel.

Bron

Bij de viswinkel

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies