Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

har gau

Door: lucretiab

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


50 g shiitake paddenstoelen
300 g gepelde rauwe garnalen
1 bosuitje, in ringen
1 cm gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 el sojasaus
1/2 el droge sherry
1 tl sesamolie
mespuntje suiker
zout
peper
20 gyoza- of wontonvelletjes (diepvries, toko) of velletjes van zelfgemaakt deeg
zoete chilisaus


Verder heb je nodig


Keukenmachine, grote stoompan of stoommandjes óf frituurpan met plantaardige frituurolie


Dumpling met garnalen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de shiitake, garnalen, bosui, gember, knoflook, soja, sherry, sesamolie, suiker en zout en peper in de Keukenmachine tot een grove vulling (niet pureren, dus).

Vul en vouw de velletjes zoals hiernaast beschreven en stoom de dumplings ± 5 min. in de stoompan of het stoommandje boven kokend water óf frituur ze in ± 5 min. goudbruin in olie van 180ºC.

Serveer ze met zoete chilisaus.

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top