Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaasmuffins

Speculaasmuffins

Door: scandinavel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009

Ingrediënten 12 personen


300 g bloem, gezeefd
1 zakje bakpoeder
175 g donkere basterdsuiker
2 eetlepels koekkruiden
75 g boter
5 eetlepels stroop
1 ei, losgeklopt
200 ml halfvolle melk


Verder heb je nodig


Muffinvorm met 12 holtes, ingevet


Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.

Serveertip

Speculaas en stroop weglaten voor niet - sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!

Bron

Allerhande 12 2005



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top