Pasta met gerookte zalm en dille

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr pasta naar keuze
400 gr gerookte zalm
3 el fijngehakte, verse dille
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 ml (kook)room
100 ml witte wijn of citroensap
extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper

Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon.


Voorbereiding

Snijd de zalm in reepjes.

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking `al dente` met wat zout. Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook. Voeg 2 eetlepels dille, room en wijn toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen totdat de meeste alcohol verdampt is. Als je geen wijn wilt gebruiken dan kun je de saus op smaak brengen met wat citroensap. Gebruik niet teveel in één keer om te voorkomen dat de saus te zuur wordt. Het zure eruit halen is nauwelijks mogelijk, een beetje extra toevoegen wel! Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper. Giet de pasta af als deze gaar is en doe het terug in de pan. Roer een klein scheutje olijfolie door de pasta. Voeg daarna de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar.

Variatietip: om de pasta nog iets completer te maken kun je in de saus de verse spinazie toevoegen. Doe dit op het laatst zodat de spinazie niet tot snot kookt maar enkel wat zachter wordt.

Serveertips

Schep op (verwarmde) borden en strooi er de rest van de dille overheen

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grietm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies