• Top 100

Spaghetti Carbonara

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr verse spaghetti
2 eieren
2 eidooiers
60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas
2 eetl olijfolie
30 gr boter
2 teentjes knoflook
200 gr pancetta
peper & zout

HULPMIDDELEN

Grote pan
braadpan
Kom

spaghetti carbonara

echt superlekker


Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

Bereidingswijze

Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water en een snufje zout.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de parmezaanse kaas.
Breng dit mengsel op smaak met wat peper en zout.
Snijd de pancetta in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie met de boter in een pan.
Kneus de knoflookteentje met de bolle kant van een lepel en doe ze samen met de pancettareepjes in de pan.
Bak tot de pancetta krokant is. Verwijder vervolgens de knoflook.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pancettareepjes.
Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.
Roer het eimengsel er door en serveer meteen.

Serveertips

De meningen over welke carbonara nu de lekkerste is, zijn erg verdeeld.
Ik ben van mening dat deze pasta carbonara de lekkerste is.

Bron

2tomaatjes.nl

Leuk recept? Deel het
Reacties (16)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evelinneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies