Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boterkoek
  5. Boterkoek

Boterkoek

Door: wolfswinkelpf

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2009

Ingrediënten 16 personen


300 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr lichte basterdsuiker
200 gr boter
1 pakje vanillesuiker
1 ei
snufje zout


Verder heb je nodig


Beslagkom, springvorm


Een iets luchtiger boterkoek. Ligt ook iets minder zwaar op de maag.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden. Doe alle ingrediƫnten in een beslagkom en meng alles goed door elkaar. Het deeg over de springvorm verdelen en aandrukken met een natte lepel.
Bak 45 minuten in de oven.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wolfswinkelpf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top