Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boterkoek

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 16 personen

300 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr lichte basterdsuiker
200 gr boter
1 pakje vanillesuiker
1 ei
snufje zout


HULPMIDDELEN

Beslagkom, springvorm


Een iets luchtiger boterkoek. Ligt ook iets minder zwaar op de maag.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden. Doe alle ingrediƫnten in een beslagkom en meng alles goed door elkaar. Het deeg over de springvorm verdelen en aandrukken met een natte lepel.
Bak 45 minuten in de oven.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wolfswinkelpf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top