Eendenborst in een saus van peper en rode wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 eetlepel olijfolie
4 eendenborsten
4 sjalotjes, gesnipperd
10 zwarte peperkorrels
1 takje tijm
1 laurierblad
500 ml rode wijn
250 ml kippenbouillon
10 g boter
1 theelepel gebroken zwarte peperkorrels


Tegenwoordig is eendenborst overal te verkrijgen vandaar dit heerlijke recept

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de eendenborsten toe en bak ze ongeveer 5 minuten op matig vuur tot ze krokant en bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant in ongeveer 3 minuten bruin en leg ze op een bakplaat. Houd het vocht uit de koekenpan achter voor de saus. Bak de eendenborsten in ongeveer 15 minuten gaar, haal ze uit de oven, dek ze af en maak intussen de saus. Zet een pan op een matig vuur, voeg 1 eetlepel van het achtergehouden vocht uit de koekenpan toe en laat hierin de sjalotjes gedurende 3 minuten zacht worden. Voeg peperkorrels, tijm, laurierblad en rode wijn toe. Breng aan de kook en laat het mengsel op een hoog vuur 5 minuten koken of tot de pan bijna droog gekookt is. Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en schraap alle resten van de bodem. Zeef de saus, zet de pan weer op het vuur, voeg de boter en zwarte peper toe en verhit de saus tot de boter smelt

Serveertips

Giet de saus over de eendenborsten en serveer met gestoomde groene groenten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies