Eendenborst in een saus van peper en rode wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 eetlepel olijfolie
4 eendenborsten
4 sjalotjes, gesnipperd
10 zwarte peperkorrels
1 takje tijm
1 laurierblad
500 ml rode wijn
250 ml kippenbouillon
10 g boter
1 theelepel gebroken zwarte peperkorrels



Tegenwoordig is eendenborst overal te verkrijgen vandaar dit heerlijke recept

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de eendenborsten toe en bak ze ongeveer 5 minuten op matig vuur tot ze krokant en bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant in ongeveer 3 minuten bruin en leg ze op een bakplaat. Houd het vocht uit de koekenpan achter voor de saus. Bak de eendenborsten in ongeveer 15 minuten gaar, haal ze uit de oven, dek ze af en maak intussen de saus. Zet een pan op een matig vuur, voeg 1 eetlepel van het achtergehouden vocht uit de koekenpan toe en laat hierin de sjalotjes gedurende 3 minuten zacht worden. Voeg peperkorrels, tijm, laurierblad en rode wijn toe. Breng aan de kook en laat het mengsel op een hoog vuur 5 minuten koken of tot de pan bijna droog gekookt is. Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en schraap alle resten van de bodem. Zeef de saus, zet de pan weer op het vuur, voeg de boter en zwarte peper toe en verhit de saus tot de boter smelt

Serveertips

Giet de saus over de eendenborsten en serveer met gestoomde groene groenten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies