• Eigen recept

Spinazietaart

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

* 3 zakken gewassen spinazie (Of een pak diepvriesspinazie of spinazie ala crème, zorg dan wel dat het in blokjes is)

* 400 gr tartaar (of ander gehakt)

* Een pakje bladerdeeg.

* Een scheutje kookroom of een flinke lepel crème frais (dit hoeft niet wanneer je diepvriesspinazie ala crème gebruikt)

* Paneermeel

* Boter (om ovenschaal in te vetten)

HULPMIDDELEN

* Wok of diepe pan

* Ovenschaal


Dit gerecht is een hartige taart van spinazie en tartaar.
In plaats van tartaar zou je ook half om half gehakt gebruiken, maar dan maak je het meteen veel vetter.

Dit is het allereerste wat ik leerde koken 3 jaar geleden toen ik 11 was. Het is erg eenvoudig en snel klaar te maken.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaal in en haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien.

Bereidingswijze

Rul het gehakt in de wok of diepe pan mooi bruin, voeg de gehakt kruiden toe en eventueel zout en peper.
Zet het vuur laag en voeg dan de spinazie hand voor hand toe tot het alles zacht is (als je diepvries spinazie gebruikt: gewoon langzaam de blokjes toevoegen tot alles helemaal ontdooit is)
Roer de kookroom of lepel crème frais door de spinazie/gehakt. (als je spinazie ala creme gebruikt natuurlijk niet)
Goed doorroeren en even laten staan.
Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg in de ovenschaal (zorg dat ze goed aansluiten en ong 1 cm over de rand hangen) maar laat 1 a 2 plakjes bladerdeeg over.
Strooi 1 eetlepel paneermeel over de het bladerdeeg op bodem van de ovenschaal (Dit is tegen een sappige bodem)
Roer nu paneermeel door de spinazie/gehakt tot het geen dun papje meer is (De hoeveelheid verschilt per keer, hoeveel kookroom je erbij gedaan hebt)
Giet nu het spinazie/gehakt mengsel in de ovenschaal.
Snijd de overgebleven plakjes bladerdeeg in reepjes en leg ze ruitgewijs over de spinazie/gehakt.
Nu 20 tot 25 minuten in de oven (Eigenlijk gewoon tot het bladerdeeg mooi goudbruin is, dus blijf erbij of kijk om de 10 minuten even)

Als het is klaar is uit de oven halen en minimaal 5 minuten laten afkoelen.
EET SMAKELIJK!!

Serveertips

Dit gerecht is op zichzelf al heel lekker, maar een lekkere salade is natuurlijk nooit mis!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortjuhhh

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies