Romige venkel en prei met zalm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 venkelknol
200 gr. prei (1 prei)
250 gr zalmblokjes (niet gerookt!)
75 ml creme fraiche
1 el citroensap of meer naar smaak
olijfolie
peper en zout


Met maar een paar ingredienten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel!

Bereidingswijze

Was de groente. Snijd de prei in dikke ringen en de venkel in dunne schijfjes.
Verhit wat olijfolie in een gietijzeren (braad)pan. Smoor de groente in 10 minuten gaar. Voeg eventueel een eetlepel water toe.
Bak ondertussen in een koekepan de blokjes zalm gaar.
Als de groente gaar is, roer je de citroensap en de creme fraiche erdoor. Schep tot slot de zalm erdoor en breng op smaak met een beetje zout en royaal peper. Laat alles met de deksel op de pan goed doorwarmen.

Serveertips

Serveer met brood, rijst of gebakken aardappeltjes.

Bron

Odin.nl

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies