Magere andijvietaart (Sonja Bakker)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

5 plakjes hartige taartdeeg
650 gram andijvie
1 ui
125 ml demi crème fraîche
4 eieren
100 gram geraspte 30+ kaas
75 gram cashewnoten (ongezouten)
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

HULPMIDDELEN

Je keuken.


Sonja Bakker recept

Voorbereiding

Je hebt een springvorm nodig met een diameter van 24 cm.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 2oo graden. Laat het taartdeeg ontdooien en bekleed de springvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Bak dit kort in een hapjespan op een matig vuur in een eetlepel olijfolie. Snijd ondertussen de andijvie, was deze goed en laat deze bij de ui in 5 minuten warm worden. Laat daarna de andijvie in een vergiet goed uitlekken. Klop de eieren los in een kom. Voeg vervolgens de demi crème fraîche, de cashewnoten, 75 gram geraspte kaas, andijvie, zout en peper toe. Roer het mengsel goed door elkaar en giet dit in de springvorm. Strooi de rest van de geraspte kaas erover heen. Laat de taart in circa 25 a 35 minuten gaar worden in de oven.

Serveertips

Voedingswaarde
Per Portie circa:
Energie: 341 Kcal
Eiwit: 17 gram
Koolhyddraten: 25 gram
Vet: 19 gram
Verzadigd vet: 7 gram
Vezels: 5 gram

Bron

Sonja blad Herfst 2008

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hfpk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies