zoete Marokkaanse broodjes

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

* 250 g bloem,
* 100 ml lauwe melk,
* 45 g zachte boter,
* 1 zakje vanillesuiker,
* 1 ei,
* 45 g suiker,
* snufje zout,
* 5 g gedroogde gist,
* kommetje abrikozenjam,
* kommetje gesmolten boter,
* 30 g suiker,
* geraspte kokos.

HULPMIDDELEN

Flinke bakplaat
bakpapier
grote kom
zeef
3 kommetjes
2 diepe borden
kwastje


Vooral lekker en leuk voor kinderen,je kunt de broodjes in elke gewenste vorm maken.Bovendien zijn ze lekker zoet en zacht.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe wat geraspte kokos en 30 g suiker elk afzonderlijk in een diep bord.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Verwarm de melk tot lauw en los de gist daarin op. Zeef de bloem boven de kom,roer er de 45 g suiker,vanillesuiker,het ei en beetje bij beetje de melk met opgeloste gist door en als laatste het zout.
Kneed goed door tot een soepel en zacht deeg.
Verdeel het deeg in 16 stukken en rol elke portie uit tot een lange sliert,geef elke sliert een leuke vorm en leg ze op de bakplaat.
Schakel de oven uit en schuif de bakplaat erin met onderin de oven een kommetje gekookt water.
Laat de broodjes een uur rijzen.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm hem voor op 250 graden C.
Schuif de bakplaat weer in de oven en bak de broodjes in 10 minuutjes goudbruin en gaar.
Bestrijk 1 helft van de broodjes met de gesmolten boter en druk ze in de suiker,bestrijk de andere helft met wat warmgemaakte[magnetron]abrikozenjam en druk ze in de geraspte kokos.

Serveertips

Gewoon zo!

Bron

Fatima.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies