Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

oranje cheesecake

Door: koninginnedag

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


800 gram monchou-kaas, 500 ml slagroom, 120 gram gesmolten boter, 200 gram suiker, 4 jeneverglazen sinaasappellikeur, sap van 8 perssinaasappels, 16 blaadjes gelatine, 3 pakken biscuitjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de monchou-kaas on een pannetje op het vuur op in de slagroom, het sinaasappelsap en de sinaasappellikeur. Zodra de monchou-kaas is opgelost voeg je de suiker toe en haal je de pan van het vuur. Laat de blaadjes gelatine even weken in een bak met water tot deze glibberig zijn en voeg ze toe aan het mengsel. Roer goed door elkaar en laat ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
Tegelijkertijd stamp je alle biscuitjes fijn en gooi je ze in een ronde bak. Meng de gesmolten boter erdoor en kneed het tot koekjesdeeg. Het koekjesdeeg verspreid je over de bodem van een taartvorm. Daaroverheen giet je het al ietwat stijve mengsel. Laat het nog zo'n 2 uur opstijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koninginnedag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top