Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

oranjetaart

Door: koninginnedag

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 pakjes diepvries bladerdeeg, acht flinke winterpenen, 200 gram rozijnen, 400 gram blauwe schimmelkaas, 4 eieren
0,5 liter room, 40 gram boter, peper en zout


Verder heb je nodig


Rasp
ovenschaal


Een feestelijke ovenschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de winterpenen en rasp ze. Bedek een met boter ingevette Ovenschaal met bladerdeeg. Doe de geraspte winterpenen in een schaal en strooi de rozijnen en blauwe schimmelkaas er overheen. Klop het ei met de room en wat peper en zout los in een kom
giet dit mengsel over de winterpenen, rozijnen en de kaas. Bak de Oranjetaart in 35 minuten gaar in de oven (plusminus 170 graden).

Serveertip

Drink er voor deze gelegenheid Oranjebitter bij.
Deze taart smaakt ook koud prima.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koninginnedag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top