Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

ijzerkoekjes

Door: rakkoes

  • Regionaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


450 gram tarwebloem, 325 gram basterdsuiker of buine suiker,300 gram boter of margarine, 1 eidooier en ongeveer 3 theelepels kaneel.


Verder heb je nodig


Koekjessteker en een bakplaat en bakpapier


De echte Vlaardingse ijzerkoekjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de boter en de suiker goed met elkaar, voeg daarna een eidooier toe.Hierna geleidelijk de bloem en de kaneel toevoegen.
Wanneer het deeg goed door elkaar gemeng is deze 1 uur in de koelkast laten rusten.Het deeg daarna uit de koelkast halen en uitrollen tot een dikte van 6-7 mm.Met een steker kun je nu vormpjes uit het deeg steken.Laat nu de vormpjes nog minstens een halve dag in de koelkast rusten.
Wanneer het deeg een halve dag gerust heeft de bakplaat in een oven van 220 graden voorverwarmen.Bak nu de koekjes binnen 5 tot 10 minuten aan beide kanten mooi bruin.Gebruik op de bakplaat bakpapier dan laten de gebakken koekjes mooi los.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rakkoes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top