Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Eigen nacho`s met zure room & eigen guacamole

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

200 gram geraspte kaas
Nacho`s 100 gram (of zelf gemaakt)
2 el guacamole (of zelf gemaakt; zie hieronder)
125 ml zure room (of crème fraîche)
zout & peper naar smaak
1 el paprikapoeder (eventueel)
1 tl chilipoeder (eventueel)



Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt

Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje.

Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bestrooi een ovenschaal met de helft van de nacho chips.
Strooi de helft van het zout, de peper, het paprikapoeder en de chilipoeder over de nacho`s heen.
Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Strooi de andere helft van de nacho chips over deze laag heen en strooi de rest van de kruiden en kaas eroverheen.
Stop de schotel in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten staan (of tot de kaas gesmolten is).
Schep de nacho`s op een bord en schep een eetlepel van guacamole en de zure room (of crème fraîche) op de nacho`s.

Guacamole:

Deze guacamole heeft niet de kunstmatige groene kleur als de guacamole die je in de winkel vindt, maar is vele malen lekkerder! Bovendien is het als je een staafmixer of Keukenmachine hebt zo simpel dat het zonde is om het niet eens te proberen. Als je alles met de hand gaat snijden, snijd dan gewoon alles in kleine stukjes. Voeg voor een pittige versie een rode of groene peper in stukjes toe. Avocado`s worden snel bruin als je ze geschild hebt, zorg dus dat je ze besprenkelt met citroensap zodat ze hun groene kleur behouden.

1 rode ui
2 tomaten
1 avocado
groene paprika halve
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie

Pel de ui en snijd in vieren.
Was de tomaten en halveer ze.
Snijd de paprika en haal de pitjes eruit.
Pel de avocado. Als je een inkeping maakt met een mes kun je het velletje er makkelijk af trekken. Snijd het vlees van de pit af.
Doe alle groenten, de citroensap en de olijfolie in de keukenmachine en draai totdat je een rommelige saus hebt.
Besprenkel het geheel met peper en zout. Roer door elkaar en serveer meteen.

Bron

Op het web ...



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hcjw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top